Neokukané inšpirácie na letnú dovolenku


Ak ste znudení listovaním v katalógoch a predstava kričiacich detí, preplnených pláží a spálenej pokožky sa Vám nepozdáva, zvážte iný typ dovolenky. Ako inšpirácia Vám možno poslúžia tieto dovolenkové tipy.
 část madeiry
Spojte slnečné lúče s chládkom múzeí.
Múzeá sú výbornou alternatívou, ak utekáte nielen pred slnečnými lúčmi, ale aj pred dažďom.
Odporúčame Vám navštíviť Seattle (Washington). 30. Júna 2017 sa otvára magická expozícia zrkadiel v Seattle Art Museum. Okrem toho sa v tomto meste každý rok koná aj najväčší filmový festival v USA a rôzne tanečné akcie.
 pláž flamenco
Navštívte miesta, v ktorých nie je turistická sezóna.
Vezmite do ruky glóbus a predpovede počasia. Ak budete mať trochu šťastia, môžete natrafiť na zaujímavú lokalitu, kde už skončila turistická sezóna, ale momentálne to nevyzerá na zimu alebo dažde. Ak máte dobrodružného ducha, malý risk môže stáť za to.
Takýmto finančne dostupnejším miestom je počas leta napríklad San Juan (Portoriko), ktoré hýri pestrými farbami, koloniálnou architektúrou a múzeami, s možnosťou zaujímavých výletov do okolia, ktoré Vám zabezpečia trolejbusy premávajúce zadarmo. Oddych na pláži je bez davov turistov príjemnejší, za zmienku stoja bioluminiscentné vody Mosquito Bay.
 
Objavujte prírodu.
Túto krátku vetu ste už určite počuli. Skúste však pohľadať niečo netypické.
Ako príklad poslúži Madeira (Portugalsko). Väčšina ľudí sa hrnie na portugalskú pevninu a tento ostrov, ktorý bol dôležitou zastávkou pre námorníkov a bádateľov, ponúka iný pohľad na históriu Portugalska. Na ostrove sa týčia hory a žblnkoce tyrkysová voda, ktorá sa prelieva aj systémom starovekých vodných kanálov. Tie sú stále funkčné a túra popri nich zatiaľ nie je poznačená prívalom turistov. Môžete tak nerušene nasať do pľúc čerstvý vzduch, vychutnať si pohľad na vrcholky hôr a osviežiť sa pri vodopádoch.
 etnický tanec
Vyskúšajte nové chute.
Láska ide cez žalúdok. Aj láska k cestovaniu. Nájdite si región, kde Vám uvaria nefalšované domáce delikatesy z prvej ruky.
Je mnoho miest, ktoré sú známe úchvatnou prírodou a širokou ponukou aktivít, Hawaj však poteší aj Vaše chute. Každý rok sa tam koná prestížny festival vína a jedla, kde svoje umenie predvádzajú šéfkuchári, someliéri, výrobcovia vína, ale aj mimo tejto udalosti nájdete na ostrove vždy čerstvé ryby a morské plody, pripravené na ľubovoľný spôsob.